Salam de biscuiți

Detalii

Porții

10 porții

Pregătire

20 minute

Gătire

45 minute

Mod preparare

10 pași

Ingrediente

  •  1 kg biscuiti

  • 500g zahar

  •  250g unt

  • 500g rahat colorat

  • 25ml esenta de rom

  • 150g fulgi de cocos

  • 300ml lapte dulce

  • 100g stafide

  • 3 linguri cacao

Mod de preparare

  • Se pun stafidele, esenta de rom cu o lingura de apa si le lasam sa se inmoaie;
  • Se taie rahatul cubulete;
  • Se maruntesc biscuitii;
  • Se amesteca laptele si zaharul la foc mic intr-o cratita, pana cand acesta se topeste de tot;
  • Se adauga untul si cele 3 linguri de cacao;
  • Se ia siropul de pe foc, se adauga stafidele, romul si rahatul, apoi se amesteca bine;
  • Se intinde o folie alimentara pe masa, iar deasupra se presoara fulgii de cocos;
  • Se pune amestecul peste folie si se modeleaza manual in forma de salam;
  • Intreaga folie cu amestecul rezultat se ruleaza si se leaga la capete;
  • Se pune 2 ore la frigider, inainte sa se felieze si savura.

Pofta bună!

4.3 3 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Eduard
Eduard
7 martie 2021 11:36

comentariu test